Macho, de crèmekleurige Chow Chow

Nou, daar kwam wat binnen lopen in mijn trimsalon!! Een Chow reu van 10 maand oud! Ik heb nog nooit zo’n grote imposante reu gezien met zoveel vacht! Mijn mond viel open van verbazing. En wat een gigantisch hoofd! en deze is nog maar 10 maand????? ik kon het bijna niet geloven.

Maar goed, die vacht…… eerst maar in bad. En krijg deze hond maar eens tot op de huid nat. dat is zomaar niet klaar. Ik had verwacht dat er heel veel vacht uit zou komen maar gek genoeg viel dat een beetje tegen. Wel heb ik er nog veel dood haar uit kunnen plukken wat er in ieder geval voor zorgt dat de vacht iets dunner is geworden.

De baasjes van Macho zitten met hun handen in het haar wat de verzorging van de vacht betreft. Ook had Macho al een hotspot gehad. Wat wil je ook met zo’n vacht. Uitdunnen met een effileerschaar is bij deze vachten uit den boze! Je knipt in de vacht die vervolgens daardoor helemaal niet meer loslaat. Het gevolg is dan dat de vacht nog dikker wordt waardoor er nog sneller kans is op een hotspot.

Zelf heb ik niet helemaal een voldaan gevoel. Macho is nog lang niet door de vachtwissel heen van pup naar volwassen vacht. Maar als jonge reu had hij lang genoeg op de tafel gestaan. Ben benieuwd naar de volgende keer als hij komt. Tot dan Macho! En o ja, ondanks dat hij Macho heet was hij geweldig lief voor zo’n dikke beer:-)

Chow Chow Macho Chow Chow Macho Chow Chow Macho

Reacties zijn gesloten.

Voor meer trimverslagen: ga naar Trimverslagen

Contact

Monique Ketelaar
Brouwerswal 38
8401PE Gorredijk
(bekijk op Google Maps)
tel.: 0031 (0)513-463988
mob.: 0031 (0)6-52159463
Of stuur een e-mail: info@trimsalonthus.nl

Gastenboek

Laat een bericht achter in mijn gastenboek!