Mijn speciale werkwijze

Als u met de hond binnenkomt in mijn trimsalon mag de hond eerst even vrij rondlopen en snuffelen. Ondertussen vullen wij samen wat gegevens in over de hond en kan ik rustig contact maken met de hond. Ik plan iedere hond ruim in om zo de trimbeurt zo relaxed mogelijk te laten verlopen: geen gehaast en geen gestress. Vervolgens gaat bij mij de hond gelijk in bad! (Hierbij is er 1 uitzondering namelijk de ruwharige hond met een plukvacht, deze vacht hoort namelijk voor het bad geplukt te worden.)
De hond staat minimaal een half uur in bad en gaat twee keer in de shampoo en vervolgens in de crémespoeling. En dan gebeurt het: Tijdens mijn massage laat de vacht los, de hond ontspant en er spoelt al heel veel dood haar uit de vacht. En dit allemaal zonder te borstelen of de vacht er met geweld uit te trekken!
Vervolgens wordt met handdoeken voorzichtig het ergste water uit de vacht gehaald. Hierna gaat de hond op tafel en gaan we te werk met een waterblazer. Deze blaast het water uit de vacht en op het moment dat de vacht tot op de huid droog is blaast het de wol er ook uit! Dit gebeurt wederom zonder borstels. Op deze manier wordt het dode haar verwijderd zonder dat er gezond haar meegetrokken wordt. De waterblazer is zelfs in staat om klitten uit de vacht te blazen (mits deze niet te groot zijn)!
Het gevolg hiervan is dat alleen dat haar eruit gaat wat er ook echt aan toe is om te ruien!! Ook wordt de vacht luchtig en los en voelt nog weken prettig aan! Vervolgens worden de puntjes op de i gezet; de voetjes geknipt, nagels geknipt, eventueel volgens de rasstandaard hals en oren geëffileerd, enz.

Mijn doelstelling is om de vachtverzorging van onze honden weer op een hoger plan te brengen. Er moeten weer meer honden met een gezond glanzende vacht rond lopen. Ik vind het geen probleem dat u bij de trimbeurt aanwezig blijft. Zo kan ik u veel vertellen over de vachtverzorging van uw hond thuis en gaan we er samen voor zorgen dat uw hond de gezond glanzende vacht krijgt die hij/zij verdient!
Hierdoor zijn er een aantal wensen waar ik niet aan tegemoet kan komen. Als u mij vraagt om uw hond te scheren of kort te knippen en dit past niet bij de vacht van uw hond, kan ik hier niet aan mee werken. Bij mij gaat het belang van de hond en zijn vacht voor! De hond is bij mij koning! Over het hoe en het waarom van “niet” scheren kunt u dit hier lezen.

Ik nodig u uit om mijn methode een keer uit te proberen. U zult verbaasd staan over het resultaat!! Uw hond heeft er waarschijnlijk nog nooit zo mooi uit gezien.

Tot ziens bij Trimsalon Thús!

Voor meer trimverslagen: ga naar Trimverslagen

Contact

Monique Ketelaar
Brouwerswal 38
8401PE Gorredijk
(bekijk op Google Maps)
tel.: 0031 (0)513-463988
mob.: 0031 (0)6-52159463
Of stuur een e-mail: info@trimsalonthus.nl

Gastenboek

Laat een bericht achter in mijn gastenboek!