Dorke, een Chow Chow pup

Dit is Dorke en zoals het nu lijkt is zij de laatste in de reeks broertjes, zusjes en familie die bij mij in de trimsalon zijn geweest voor een gratis behandeling.

Zo’n pupje ziet er natuurlijk schattig uit. Het is net een beertje. Maar toch zie je op de voorfoto dat de vacht helemaal dicht zit. Na de was- en blaasbehandeling is de vacht open tot op de huid. En ook zie je op de na foto dat deze vlakker ligt. En die prachtige glans! Dorke liet ook al veel (puppy) wol los, dus dit was absoluut geen overbodige luxe. En nog gratis ook zo’n puppy behandeling totdat de pup 16 week oud is.

De baasjes van Dorke hadden eerder ook Chows gehad maar nog nooit van deze prachtige methode gehoord. Ze keken hun ogen uit en hebben direct weer een afspraak gemaakt. Tot dan maar weer Dorke!

Chow Chow pup Dorke Chow Chow pup Dorke

Macho, de crèmekleurige Chow Chow

Nou, daar kwam wat binnen lopen in mijn trimsalon!! Een Chow reu van 10 maand oud! Ik heb nog nooit zo’n grote imposante reu gezien met zoveel vacht! Mijn mond viel open van verbazing. En wat een gigantisch hoofd! en deze is nog maar 10 maand????? ik kon het bijna niet geloven.

Maar goed, die vacht…… eerst maar in bad. En krijg deze hond maar eens tot op de huid nat. dat is zomaar niet klaar. Ik had verwacht dat er heel veel vacht uit zou komen maar gek genoeg viel dat een beetje tegen. Wel heb ik er nog veel dood haar uit kunnen plukken wat er in ieder geval voor zorgt dat de vacht iets dunner is geworden.

De baasjes van Macho zitten met hun handen in het haar wat de verzorging van de vacht betreft. Ook had Macho al een hotspot gehad. Wat wil je ook met zo’n vacht. Uitdunnen met een effileerschaar is bij deze vachten uit den boze! Je knipt in de vacht die vervolgens daardoor helemaal niet meer loslaat. Het gevolg is dan dat de vacht nog dikker wordt waardoor er nog sneller kans is op een hotspot.

Zelf heb ik niet helemaal een voldaan gevoel. Macho is nog lang niet door de vachtwissel heen van pup naar volwassen vacht. Maar als jonge reu had hij lang genoeg op de tafel gestaan. Ben benieuwd naar de volgende keer als hij komt. Tot dan Macho! En o ja, ondanks dat hij Macho heet was hij geweldig lief voor zo’n dikke beer:-)

Chow Chow Macho Chow Chow Macho Chow Chow Macho

Evy, de Engelse Cocker Spaniel

Evy was weer bij mij en het is geweldig om te zien hoe ze er bij binnenkomst uitziet. Als je dat vergelijkt met de 1e keer dat ze bij mij binnen kwam wandelen.
Nu komt Evy om de drie maand bij mij voor een was,- en blaasbehandeling en om te plukken. Dus niet knippen in de vacht maar het dode haar wordt eruitgeplukt. Hier voelen ze niets van en is arbeids intensiever maar het uiteindelijke resultaat is veel mooier. Bovendien komen er door het plukken minder snel klitten in Evy haar vacht. Dus ook Evy voelt zich er veel fijner bij.

Ik kan het maar niet vaak genoeg benadrukken dat knippen of effileren in deze vachten meer kwaad dan goed doet. Er wordt namelijk in dood haar geknipt waardoor de vacht dikker wordt en sneller klitvorming geeft. Nee, Evy heeft het maar getroffen met zo’n goed vrouwtje en de juiste vachtbehandeling. We zien haar steeds meer stralen en glimmen. Voor alle duidelijkheid de 1e foto is een voor foto! Tot de volgende keer maar weer Evy

Engelse Cocker Spaniel Evy Engelse Cocker Spaniel Evy

Boeke, een Labradoodle

Dit is Boeke, een jonge Labradoodle van een half jaar en voor het eerst in een trimsalon. En jawel, Marije blij want we hebben een kniphond! Het vrouwtje waaarschuwde ons nog even om er geen poedel model van te maken. Nee, dat zullen we echt niet doen want wees eerlijk, zo’n grappige look hoort gewoon bij de Labradoodle.

Marije gelijk, fanatiek als ze is, Boeke in bad en natuurlijk waren we weer een foto vergeten. Dan maar een natte foto en een foto waar Marije aan het blazen is. En wat is het heerlijk om zo’n leuk model te mogen knippen!

Ik hoop Boeke nog heel vaak in mijn trimsalon te mogen ontvangen. Enneeee… ik ben super tevreden  met het resultaat en Marije heeft het super gedaan.

Labradoodle Boeke Labradoodle Boeke Labradoodle Boeke

Dex, een Chow Chow pup

En ja hoor,…….. weer een Chow pupje:-) En heel veel zijn nestgenoten of niet….. ik ben zo langzamerhand de tel kwijt. Maar wat geweldig om zoveel puppen in de trimsalon te krijgen. Heerlijk puppy knuffeltijd. En stuk voor stuk zijn ze allemaal even lief. En heerlijk hoe die vachten opknappen van zo’n was,- en blaasbehandeling. Bovendien kijken de nieuwe eigenaren hun ogen uit over deze prachtige methode om zonder borstelen de vacht los te krijgen. Dex komt zeker te weten weer een keer bij mij in de trimsalon. Tot dan maar Dex!

Chow Chow Pup Dex Chow Chow Pup Dex

2 Chow Chow puppy’s: Juna en Perro

Juna en Perro zijn zusjes en ze waren samen bij mij voor de gratis puppy trimbeurt. Dus omstebeurten mochten de dames in bad te beginnen bij Perro. En ja hoor, weer vergeten foto’s te maken van haar. Perro is de korthaar die op de na foto samen met haar zusje staat. Hierna ging Juna in bad terwijl Perro al drooggeblazen werdt. Bijzonder dat we nu daadwerkelijk konden merken dat het langer duurt voordat een korthaar droog is dan een langhaar. De inplant van de haren bij de korthaar is veel dichter. Ze hebben dus veel meer haren!

Van Juna heb ik wel een voor foto gemaakt en twee na foto’s. Vervolgens staan ze nog samen op de tafel! Geweldig hoe deze beide dames de behandelingen ondergingen, alhoewel ik eerlijkheidshalve wel moet vertellen dat ze moe waren omdat ze van tevoren heerlijk met elkaar gespeeld hadden. Wie weet tot gauw als jullie wat groter zijn!

Chow Chow pups Juna en Perro Chow Chow pups Juna en Perro Chow Chow pups Juna en Perro Chow Chow pups Juna en Perro

Pagina 1 van 3612345678910...2030...Minst recente »
Voor meer trimverslagen: ga naar Trimverslagen

Contact

Monique Ketelaar
Brouwerswal 38
8401PE Gorredijk
(bekijk op Google Maps)
tel.: 0031 (0)513-463988
mob.: 0031 (0)6-52159463
Of stuur een e-mail: info@trimsalonthus.nl

Gastenboek

Laat een bericht achter in mijn gastenboek!